11 Mayıs 2014 Pazar

Görülmesi Gereken 8 Harika Şehir


Televizyonu bir açıyorsunuz ya yemek programı ya da dünya turu gezi programları. İzlerken bile heyecanlandırken siz de dünyayı gezmek görmek  istiyorsunuz. Peki ama bütçemiz kısıtlı. O halde en güzeli ve en özeline gitmeye ne dersiniz?


1. Budapeşte, Macaristan
Macaristan’ın başkenti Budapeşte. Buda ve Peşte’yi ikiye ayıran Tuna nehri bu şehre harika bir güzellik katmış. Eğer yurt dışında bir tur gezintisine çıkarsanız ya da o şehre bir işiniz düşerse Tuna Nehri gezintisi yapmadan giderseniz Budapeşte’ye gittim  demeyin..


2.Roma, İtalya
Birçok filme ev sahipliği yapan Roma, İtalya’nın en görkemli ve en çok turist çeken şehri olarak herkesi büyüsü altına almayı başarmıştır. Zaten tek bir fotoğrafa bakmak bile görülmesi gereken bir şehir olduğunun kanıtıdır sanırım .

3. Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti
Ada üzerinde bir yer. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti: Cape Town Kültür zenginliğiyle harmanlanmış bu şehirde oldukça ilginç.

4. Kyoto, Japonya
Teknolojik gelişmeler denilince ilk akla gelen ülke: Japonya. aslında sadece teknoloji değil doğal güzelliğiyle de insanların ruhuna işleyen bir güzellik. Sakura ağaçlarını fazlasıyla görebileceğiniz bir şehri Kyoto.

5. Paris, Fransa
Paris denilince ilk akla gelen “aşıklar şehri” olmasıdır. Romantik, cıvıl cıvıl, ışıl ışıl başka bir dünya… Eyfel’den bahsetmiyoruz bile.

6. Venedik, İtalya
Şehrin içinde bulunan kanallar Venedik’e farklı bir hava katıyor, Farklı bir atmosfere sahip olan Venedik mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Giderseniz mutlaka gondol gezilerine katılın.

7. Seul, Güney Kore Cumhuriyeti
Eşsiz güzellikteki sarayları, ortasından geçen Han Nehri, lezzetli yemekleri, cana yakın insanları ve farklı atmosferi ile Seul’e hayran kalabilirsiniz.

8. St. Petersburg, Rusya
Baltık Denizi kıyısında bulunan ve 42 ada üzerinde bulunan romanlara konu olan bir şehir. Eğer gitmek isterseniz sadece pasaport yeterlidir. Çünkü yapılan anlaşma ile Rusya’ya vize almadan giriş yapılabiliyor. Bu fırsatın  olması bile bence gitmeniz için bir sebep…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder