3 Mayıs 2014 Cumartesi

Cilt Bakımı



Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cilt bakımı herkesin düzenli olarak gerçekleştirmesi gereken bir eylemdir. Sabah ve akşam düzenli olarak temizlediğiniz cildiniz, hem daha parlak hem de daha temiz görünecektir. Açılmış gözenekler, siyah noktalar, sivilceler ve daha birçok şikayetten kurtulabileceğiniz düzenli cilt bakımı ile, çok daha ışıltılı ve parlak bir tene kavuşabilirsiniz. Öncelikle bayanların en çok yaptığı hata, gün içinde yaptığı makyajı temizlemeden yatmaktır. Bu oldukça büyük bir hata çünkü, fondöten ve pudra gibi makyaj malzemeleri gözeneklerin hava almasını engeller ve siyah nokta oluşumunu tetikler, oysa akşamları yatmadan önce temizleyip nemlendirdiğiniz cildinizde böyle problemler ortaya çıkmayacaktır. 
Cilt Bakımında Yapılan Hatalar
Cilt bakımında dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da sivilcelerdir. Yeni çıkmış ve görüntüsüyle sizi rahatsız eden sivilcenizi kesinlikle sıkmaya kalkmayın, çünkü iz kalmasına neden olabilirsiniz.Ellerinizle oynadığınız sivilcelerde mikrop oluşur ve siz fark etmeseniz de sivilceniz cildinize yerleşir. Ayrıca sivilcenizi sıktığınızda, gözeneği tıkayan her ne ise dışarı çıkar ancak büyük kısmı içerde yani cildin altında kalır, bu da cildiniz için büyük sorunlara yol açabilir, daha sonra sivilce izleri tedavileri ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. 
Cilt Bakımınıza Özen Gösterin
Sigara içmek ve içilen ortamlarda sıkça bulunmak cildinize aşırı derecede zarar vermektedir. Sigara dumanındaki kimyasallar, direkt olarak gözeneklere işlediği için cilt gözeneklerini tıkar ve açılmış görünen gözeneklere sahip olmanıza neden olur. Sigara içilen ortamlarda bulunmak zorunda kalıyorsanız, eve geldiğinizde bir duş alın ve hemen ardından C ve E vitamini yönünden güçlü bir antioksidan içeren bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin. Cilt bakımında yapılan en büyük hatalardan birisi de peeling uygulamasıdır. Peeling cildi soyma özelliğine sahip olduğundan bu işlemi evde tek başınıza ve sürekli olarak uygulamak, cildinizde ciddi problemler oluşmasına neden olabilir. Cildinize her gün hatta bazen günde iki kere bu işlemi uygulayarak ona iyilik değil kötülük yapmış olursunuz. Her ne kadar peeling ölü hücrelerin atılması konusunda oldukça etkili olsa da, fazlası kesinlikle zararlı olacaktır. Bu tür işlemler cildin doğal koruyucu lipid bariyerini ortadan kaldırır ve cildin doğal yapısını bozar, bu nedenle peeling işlemlerinizi kuru bir cilt tipiniz varsa en fazla haftada 1 kere, yağlı bir cildiniz var ise de haftada 1-2 kere kullanmalısınız. 

Değerli arkadaşlar biraz araştırmalarım sonucunda elde ettiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.Umarım faydalı olmuştur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder